HuizerNieuws

7 december 2017

HuizerNieuws 7 december 2017


The Moclas Singers zoeken bassen en tenoren

Kooruitje Amersfoort Foto: Hans Huismans

HUIZEN The Moclas Singers zoeken bassen en tenoren. Het koor uit Huizen geeft op 14 april een groot concert met medewerking van het ensemble Chante! "Graag willen we extra versterking van een aantal bassen en tenoren om het geheel nog mooier te laten klinken. Dus heb je zin om mee te zingen, meld je dan nu aan", is de oproep die het koor doet. Belangstellenden kunnen vanaf 1 januari een paar maanden zonder kosten meezingen met The Moclas Singers. De repetities zijn elke maandagavond van 20.00 uur tot 22.15 uur in Kerkgebouw De Engel aan de Cesar Francklaan 13. Voor meer informatie: moclas-singers.nl of bel met de voorzitter Bert Cornelis: 06-49812077. Binnenlopen op een maandagavond kan ook.

Kerstinloop Visnet

HUIZEN Tweede kerstdag houdt 't Visnet vanaf 14.30 uur een kerstinloop. Rond 18.00 uur is er een viergangendiner.

Op deze middag en avond is iedereen van harte uitgenodigd om samen een gezellige kerstmiddag en -avond te beleven: jong of oud, alleengaand of met een gezin, kerkelijk of niet, arm of rijk.

De werkgroep wil graag dat bezoekers de warmte en gezelligheid die horen bij kerst, ervaren met andere mensen.

De inloop start om 14.30 uur met een kopje thee, koffie of iets anders. Rond 18.00 uur start het diner en de avond wordt rond 20.00 uur afgesloten.

Aanmelden

Wie wil komen, wordt gevraagd zich aan te melden. Wie een bijdrage wil leveren met bijvoorbeeld een voordracht, zang of muziek kan dit ook melden bij Rika Harmsen, fam.harmsen@versatel.nl if via 035-5267006.

De kerstinloop wordt gratis aangeboden. Een vrijwillige bijdrage wordt echter zeer op prijs gesteld.

Eindejaarsfeest Sport & Genoegen

HUIZEN Kleindiervereniging Sport & Genoegen Midden-Nederland organiseert een knallend eindejaarsfeest op dinsdag 12 december om 20.00 uur.

De bijeenkomst is in het clubgebouw aan de Jan van Galenstraat 35 en is voor leden, vrienden, sponsors en belangstellenden met partners.

Prijsuitreiking

Tijdens de avond vindt de prijsuitreiking plaats van de kleindier 'Bottershow' én de onvolprezen Kerstbingo, waarbij mooie prijzen te winnen zijn.

De entree is gratis. Drankjes zelf betalen.

Santa Run

Foto: Bob Awick

De Santa Run wordt dit jaar op 16 december gehouden. De opbrengst van de actie gaat naar Kledingbank Kids en De Zonnebloem.

3

Huizen maakt zich op voor derde Santa Run 16 december

Rotaryclub Huizen gaat voor hoge opbrengst én voor gezelligheid

De Santa Run wordt dit jaar op 16 december gehouden. De opbrengst van de actie gaat naar Kledingbank Kids en De Zonnebloem.

De route loopt dit jaar dwars door het Oude Dorp. Archieffoto: Bob Awick

HUIZEN De voorbereidingen voor de derde Santa Run in Huizen zijn in volle gang. Winkelende Huizers lopen zaterdagmiddag 16 december een goede kans opeens verrast te worden door een grote groep kerstmannen die twee rondjes door het Oude dorp van Huizen rent. Het initiatief voor deze ludieke run komt van Rotaryclub Huizen. De start van de Santa Run is 14.00 uur. Het vertrekpunt is net als vorig jaar café Het Wapen van Huizen.

De opbrengst van deze actie gaat dit jaar naar Kledingbank Kids en De Zonnebloem.
Van de opbrengst van de vorige editie kregen 320 ouderen en mensen die moeilijk ter been zijn uit Huizen en omstreken een dagje varen aangeboden met de Zonnebloemboot. Rotarians en hun partners vormden het merendeel van de bemanning.

Route

Start bij Het Wapen van Huizen en route door Hart van Huizen

De route van de Santa Run spreekt dit jaar zeker tot de verbeelding: deelnemers beginnen bij Café Het Wapen van Huizen om daarna een route te lopen die dwars door het dorp voert.
Belangrijkste sponsor van het evenement is Ondernemersvereniging 't Hart van Huizen en ook het Wapen van Huizen draagt uiteraard weer zijn steentje bij. De ondernemersvereniging stelt voor de deelnemers ook nog een aantal leuke prijzen ter beschikking.

'Hoe meer zielen, hoe meer vreugd' is ook dit jaar weer het motto. Rennen mag, maar gewoon lopen kan en mag uiteraard ook. Meelopen met een klas, een team of een groep kennissen maakt het extra gezellig.
Het inschrijfgeld, de bijdrage voor het goede doel, is 12,50 euro, kinderen en groepen krijgen korting. Voor dat geld krijgen deelnemers een kerstmanpak en lopen ze mee met een uniek evenement.
Voor alle deelnemers is er na afloop een medaille. Na afloop van de loop kunnen deelnemers op de parkeerplaats bij het Wapen van Huizen nog even napraten met een hapje en een drankje.

De Rotaryclub organiseert deze Santa Run weer in overleg met de gemeente Huizen en een groot aantal vrijwilligers. Rotaryclub Huizen is onderdeel van Rotary, een internationale serviceclub met wereldwijd 1.6 miljoen leden. Zij zetten zich in voor allerlei maatschappelijke doelen. In Nederland zijn meer dan 20.000 mensen betrokken bij dit netwerk. Rotary is onder andere de organisatie achter de actie 'Help polio de wereld uit', doet veel in ontwikkelingslanden aan water-, medische en scholingsprojecten. Rotary is een van de clubs achter de shelterboxen die wereldwijd ingezet worden in noodgebieden. Op lokaal gebied zet Rotary zich vooral in voor kinderen en gezondheid, maar is ook veelal betrokken bij lokale voedselbanken en individuele hulp aan mensen die het nodig hebben in onze maatschappij.

Inschrijven voor de Santa Run kan via huizen.rotarysantarun.nl of via 06-26802149.

Jan Vayne bij Huizen (be)Zingt Advent

HUIZEN The Martin Mans Formation met Jan Vayne treedt zondag 10 december op bij Huizen (be)Zingt Advent in de Kruiskerk aan de Jacob van Wassenaerstraat.

Medewerking aan deze speciale adventzangdienst wordt verleend door Kees van Velzen (spreker), The Martin Mans Formation onder leiding van Martin Mans, Jan Vayne (vleugel) en Martin Mans (orgel). De kerkzaal is open vanaf 18.30 uur en de zangdienst start om 19.00 uur.

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar voor € 5,-. Voorverkoop vrijdagavond 8 december van 19.00 tot 20.00 uur aan de kerkzaal, ingang Naarderstraat. Kaarten zijn ook te reserveren via info@huizenzingt.nl.

Lichttour naar Amsterdam

HUIZEN De seniorengroep in Huizen houdt donderdag 11 januari 2018 in samenwerking met Eemland Reizen een lichttour in Amsterdam.

Het uitstapje houdt het volgende in: stadstour door Amsterdam (de nieuwe wijken), een 3-gangendiner en een speciale rondvaart door de grachten langs het Light Festival. Kosten: € 55,- per persoon.

Opstapplaatsen: De Rustmaat, busstation Huizen en bushalte Ter Gooi in Blaricum. Vertrek om 14.00 uur vanaf De Rustmaat.

Reserveren kan telefonisch bij Eemland Reizen via 035-623 42 47. Voor meer informatie: Roy Wens, 06-49 12 08 41. De uiterste datum voor aanmelding is 28 december. Betaling op de dag van vertrek bij de chauffeur.

Kerstmarkt Voor Anker

HUIZEN Amaris Voor Anker aan het Oranje Nassauplein 110 houdt 13 december van 14.00 tot 17.00 uur een kerstmarkt.

Bezoekers kunnen diverse dingen verwachten, waaronder kerststukjes, sieraden, Huizer spullen, houtsnijwerk met Huizer beelden en chocolade van Jamin. Ook is er aandacht voor Albanië en Israël.

Voor de inwendige mens zijn er chocomel, appeltaart of een broodje bockworst.

Frank Nicolaas treedt zondag met zijn churchtour op in kerkje De Engel in Huizen.

Vrijdag 8 december

Mamacafé Huizen

10.00 uur | Wijkcentrum Holleblok Huizen

Nelleke Herlaar (www.bibliotheekhlb.nl) wil ons het belang van voorlezen duidelijk maken; het gaat hierbij om woordkennis, verhaalbegrip en luisterhouding en zij laat ons mooie prentenboeken zien.

10.00 uur | Business Centrum Huizen

Een actieve workshop waarin ervaren kan worden wat mindfulness kan betekenen bij stress, somberheid of pijn. Aanmelden: Els Aardewijn, 06-15138686, delis@aardewijn.com, www.delis.aardewijn.com.

Geef of Neem tafel

10.00 uur | Brinkhuis Laren

Op vrijdagmorgen in het Brinkhuis Laren staat de Geef of Neem tafel klaar voor u om leuke spullen een tweede kans te geven.

Special Friday voor IPad-gebruikers

10.00 uur | Brinkhuis Laren

Heeft u vragen of problemen met uw iPad? Kom dan op vrijdagochtend naar de PC Helpdesk BEL in het Brinkhuis in Laren. Een team van deskundige vrijwilligers staat klaar om uw vragen te beantwoorden. Voor meer informatie kijk op www.pchelpdeskbel.nl.

Brandweervrouw redt en knipt hond!

15.30 uur | Trimsalon met Bubbels Blaricum

Burgemeester staat brandweervrouw bij met opening

Oudercursus Babygebaren

20.00 uur | Tijm 2 Huizen

Baby's zijn vanaf 6 maanden in staat te communiceren door het gebruik van gebaren. Het is fijn om te weten wat je kindje wil en ziet! Info: communicerenmetgebaren@gmail.com.

Spaanstalige muziek - Claudia y Manito

20.15 uur | Brinkhuis Laren

Claudia y Manito brengen een gepassioneerd programma genaamd 'Arpamor'. Het repertoire bestaat uit een verfijnde selectie van muziek en Spaanstalige liederen uit het Latijns-Amerikaanse continent. Tijdens het concert worden de nummers in het Nederlands toegelicht. Entree: € 15,-.

Zaterdag 9 december

Repair Café Blaricum

10.00 uur | De Malbak Blaricum

Repair Café in wijkcentrum De Malbak, Blaricum (Bijvanck).

Wandelen in historisch Huizen

14.00 uur | Huizer Museum Huizen

Met een ervaren gids een heerlijke winterse wandeling maken door het prachtige, authentieke gedeelte van Huizen. Deze wandeling start om 14.00 uur voor het Huizer Museum aan de Achterbaan 82.

Bingo in De Malbak

19.30 uur | De Malbak Blaricum

De dames Ank en Carola organiseren 3 keer per jaar op zaterdagavond van 19.30 – 22.00 uur een gezellige familiebingo met leuke prijzen. Al jarenlang favoriet bij vele bezoekers.

Zondag 10 december

'Churchtour' met Frank Nicolaas

11.00 uur | De Engel-Vrijzinnig Huizen

Frank Nicolaas treedt met zijn churchtour op in bijzondere kerkjes door heel Nederland, waarbij hij samen met violiste Mirte de Graaff een gevarieerd repertoire van zijn eigen werk brengt: bewogen ballads met aangrijpende thematiek over repressie, geloof en het vrije woord.

Fotografieworkshop 'Winterfotografie'

9.30 uur | Parkeerplaats bij Restaurant de Tafelberg Blaricum

In deze workshop is het thema 'Herfst / Winterfotografie' en 'Zwart-witfotografie'. Het is nu in deze tijd prachtig om in zwart-wit te fotograferen.

Maandag 11 december

Rummikub en scrabble

10.30 uur | De Malbak Blaricum

Elke maandagochtend is er in wijkcentrum De Malbak van 10.30-11.30 uur gelegenheid om onderling gezellig ouderwets rummikub of scrabble te spelen. Sjoelen, dammen of mens-erger-je-niet kan ook. Heeft u zelf nog spellen: neem ze mee!

Spreekuur Rechtswinkel

19.30 uur | wijkcentrum De Draaikom Huizen

U bent welkom met al uw juridische vragen. Onze rechtswinkeliers staan u graag te woord. Wij vragen voor ons juridisch advies slechts een vergoeding van € 4,-.

Adventverhalen in de Westerse kunst

20.00 uur | Bibliotheek Huizen Huizen

Vele kunstenaars hebben hun verbeeldingskracht aangewend om op onnavolgbare wijze de thema's uit de advent te verbeelden, zowel schilders als beeldhouwers. Cultuurkenner Wim Dooge neemt u aan de hand van prachtig beeldmateriaal mee door deze eeuwenlange traditie van grote creatieve geesten.

Dinsdag 12 december

Natuurwerkgroep

9.00 uur | Oude Loods Huizen

Gezellig en gezond in de natuur werken. Je helpt mee om de natuur mooi te houden. De koffie staat om 9.00 uur klaar in de Oude Loods. Langerhuizerweg 3 (hoek Crailoseweg)

Computerhelpdesk de Brassershoeve, Huizen

10.00 uur | De Brassershoeve Huizen

Wij verlenen hulp op de door u meegebrachte laptop, tablet, smartphone of e-reader. U kunt zonder afspraak binnenlopen. De kosten bedragen € 3,- per hulpvraag. Voor meer informatie: www.debrassershoeve.nl.

Woensdag 13 december

Taalcafé / Language bar

10.30 uur | De Malbak Blaricum

Anderstaligen zijn elke woensdag van 10.30-12.00 uur welkom bij het Taalcafé. Hier kunt u uw Nederlands verbeteren door gesprekjes te voeren met anderen. Non Dutch speakers are welcome every Wednesday between 10.30 and 12.00 am. You can improve your Dutch while speaking with others. Please join!

Natuurwerkgroep

9.00 uur | Oude Loods Huizen

Gezellig en gezond in de natuur werken. Je helpt mee om de natuur mooi te houden. De koffie staat om 9.00 uur klaar in de Oude Loods. Langerhuizerweg 3 (hoek Craailoseweg)

Schrijfcafé

10.00 uur | De Malbak Blaricum

We gaan schrijven aan de hand van korte, creatieve, speelse schrijfopdrachten. Bijdrage € 10,-. Info en aanmelding: www.schrijveninhetgooi.nl of 06-44528197.

Koffie Creatief @ de Brug

10.00 uur | de Brug Huizen

Voor een praatje of gewoon een kop koffie. Wie het leuk vindt maakt een mooi creatief werk(je). Voor meer informatie kan u terecht op www.debrughuizen.nl/koffiecreatief. Aanmelden of reserveren is niet nodig.

Film aan de Brink - 'Viceroy's House'

14.30 uur | Brinkhuis Laren

Groot-Brittannië, 2017. 'Viceroy's House' is een Brits-Indiaas filmdrama, geregisseerd door Gurinder Chadha. De film speelt zich af in het Viceroy's House, vlak voor de onafhankelijkheid van India en Pakistan in 1947, tijdens de Deling van Brits-Indië. O.a. met Hugh Bonneville, bekend van Downton Abbey.

Kom gezellig eten bij De Brug!

17.30 uur | de Brug Huizen

Zin om samen te eten? Kom eten bij De Brug! Ontmoet anderen en geniet van de maaltijd met elkaar. Voor meer informatie www.debrughuizen.nl. Graag vooraf aanmelden via eten@debrughuizen.nl.

Film aan de Brink - 'Sage Femme'

19.30 uur | Brinkhuis Laren

Frankrijk, 2017, Drama, 118 minuten. Claire heeft zichzelf jarenlang in dienst gesteld van anderen als vroedvrouw. Dan komt Beatrice terug in haar leven, de minnares van haar overleden vader. Claire is verbaasd dat de flamboyante Beatrice om haar hulp komt vragen.

Donderdag 14 december

Bibliotheek Malbak

10.00 uur | De Malbak Blaricum

Elke donderdagochtend kunt u boeken lenen bij de Malbak bibliotheek. Naast het lenen van boeken kunt u ook gezellig een kopje koffie of thee drinken in de Malbak bieb. Kosten zijn 35 cent per boek, 2 weken lenen. Wetering 122, 1261 NK Blaricum.

Koersballen

10.00 uur | De Malbak Blaricum

Koersbal lijkt op jeu de boules. Er is geen kracht voor nodig en het wordt binnen gespeeld. Het verrassende van dit spel is de bal, omdat het zwaartepunt niet in het midden zit. Iedereen kan het leren, dus kom een keertje kijken. Donderdags van 10.00-12.00 uur. De Malbak, Wetering 122, Blaricum, 035-5262902.

Vrijwilliger gezocht / vrijwilliger worden

13.30 uur | De Malbak Blaricum

Loop binnen tijdens onze openingstijden of maak een afspraak voor een ander moment voor info, bemiddeling, advies of scholing. Bezoek onze website vclarenblaricum@versawelzijn.nl met digitale vrijwilligersvacaturebank of bel 035-750 4149. Versa Vrijwilligerscentrale, Wetering 122, 1261 NK Blaricum.

Koffieochtend

10.00 uur | Brinkhuis Laren

Elke donderdag tussen 10.00 en 11.30 uur wordt er koffie gedronken in de bovenzaal van het Brinkhuis. De gastvrouwen van Versa Welzijn heten u van harte welkom.

Natuurwerkgroep

9.00 uur | Oude Loods Huizen

Gezellig en gezond in de natuur werken. Je helpt mee om de natuur mooi te houden. De koffie staat om 9.00 uur klaar in de Oude Loods. Langerhuizerweg 3 (hoek Craailoseweg)

Computerhelpdesk de Brassershoeve, Huizen

10.00 uur | De Brassershoeve Huizen

Wij verlenen hulp op de door u meegebrachte laptop, tablet, smartphone of e-reader. Daarnaast beschikken wij over moderne apparatuur en software om oplossingen te demonstreren. U kunt zonder afspraak binnenlopen. De kosten bedragen € 3,- per hulpvraag. Voor meer informatie: www.debrassershoeve.nl.

Masterclass: Succesvol Je Huis Verkopen

20.00 uur | Mark Teeuwissen Produkties Huizen

In 2018 op de slimste manier je woning verkopen? Kom naar de laatste verkoopmasterclass van 2017 en in 2,5 uur tijd krijg jij alle belangrijke informatie over hoe je het beste jouw woning op de markt kunt zetten en ook tegen de hoogste prijs verkocht kunt krijgen.

Vrijdag 15 december

Theater Draad - Terugspeeltheater

20.15 uur | Brinkhuis Laren

Terugspeeltheater is een vorm van improvisatietheater die gebruik maakt van de verhalen uit het publiek. De acteurs en muzikanten zetten dat ter plekke om in theater. Herken jezelf in het verhaal van een ander en je voelt je verbonden. Draad verbindt, verbeeldt en verrast!

'Het Perfecte Plaatje'

HILVERSUM De foto's die Estelle Cruijff, Giel de Winter, Gordon, Isa Hoes, Monique Smit, Roel van Velzen, Tygo Gernandt en Vivian Reijs maakten voor het tv-programma 'Het Perfecte Plaatje' zijn van 12 t/m 31 december op groot formaat te bewonderen in Museum Hilversum.